1. 1. 2015

Off topic - bezdotyková autoumyváreň PK

Bezdotyková autoumyváreň ako v rači vyrástla aj v Pezinku pri kruhovom objazde pri Terne (bývalá Hypernova).
Dá sa k nej dostať buď od centra smerom na Muškát doprava na kruháč odbočiť na alebo za parkovisko pred Citroenom, alebo cez odbočku na Terno.




Príjazd

Príjazd je riešený mierne chaoticky, od odbočky na Terno je jednosmerný vjazd , po pravej strane sú 3 stanovištia, avšak výjazdy. Preto je potrebné ísť na koniec a obísť stanovištia zozadu.
Pre výjazd je potrebné opäť zabočiť zo stanovišťa vpravo a potom doľava smer ku Citroenu, s čím majú niektorí vodiči zjavne problém.

Vysávač

Umiestnenie

Umiestnenie na voľnom pozemku blízo nákupného centra vyzerá prakticky. Problém však je, že na rozdiel od račianskej umyvárne táto stojí na otvorenom priestranstve a často tam môže fúkať. To spôsobuje rozprašovanie a možné zašpinenie sa. Cesta tam bola momentálne neupravená, hrubá vrstva snehu na ktorej zamŕza odtekajúca voda z čistiacich stanovíšť a mierny kopček dávajú tušiť problémy.


Stojan

Stojan je na rozdiel od račianskej novší typ, ukazuje na displeji nielen časové jednotky (1=50c,2=1e..), ale konkrétne sekundy. Napr po vložení 1e zobrazuje 120 sekúnd a od stlačenia spúšte sa plynule odpočítava.

Stojan autoumyvárne


Cena

Stojany berú 50c, 1e a 2e mince. V tejto umyvárni chýba menička, takže treba prísť pripravený s drobnými. Po vložení 1eura zobrazuje 120, čiže 2 minúty. Pre kompletné umytie spolu s voskom pri rýchlom pohybe opäť treba približne 4-5eur.


Umytie v mrazoch

Pre umytie auta hlavne od soli som zvolil rovnaký postup ako vždy. Najskôr cca 1e vyhradiť pre nultý program a dôkladne popolievať auto. Potom po skončení striekania počkať kým nečistoty nasiaknu.
V tomto mraze (-7 stupňov) sa začala voda meniť na aute na ľadovú škrupinu.

Voliteľné programy umývania


Ďalší program ju rýchlo rozpustil (kvapaliny sú vyhrievané). Po kompletnom umytí zostanú po záverečnom programe s demineralizovanou vodou na karosérií kvapky (zaberá nanesený vosk). Ak nestihnú cestou odfúknuť, ostanú primrznuté na karosérii.
Horšie však je jemné primrznutie tesnení dverí zatečenou vodou.


Záver

Hoci má táto umyváreň svoje muchy (chýba menička peňazí, tvorí sa poľadovica), na umytie auta od soli plne vyhovuje a je možné si streknúť aj podvozok.
Treba si však dávať pozor pri príjazde na iné autá a na smer fúkania vetra pri striekaní.

Stručný návod

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára