28. 10. 2021

Rozbor - SilverCrest Bluetooth reproduktor do kúpeľne

LED displej, FM rádio, hodiny, bezdrôtové prehrávanie hudby, ochrana proti striekajúcej vode IPX6, lítium-polymérová batéria 1200mAh pre 6,5h hudby, A2DP, dosah 10m, výstupný výkon 3W, IAN 344984-2004.

Po jednom-dvoch použitiach začal poblikávať dispej a spúšťať náhodné zvuky.

Bluetooth reproduktor SilverCrest


Po otvorení nič podozrivé, očakával som nejaký studený spoj, no všetko na spoji zakrýva nalepená batéria. Príjemné, že ako batéria, tak reproduktor a zaliaty USB konektor sú napojené na plošný spoj cez konektory.

No po odlepení to už veľmi opraviteľne nevyzerá, nabudúce si účtenku odložím. Z nádejnej opravy je zrazu iba rozbor.


Vyzerá, že batéria sa prebodla o trčiace kontakty displeja a začala horieť. Či to bolo spôsobené nafučaním pri nabíjaní už neviem zistiť, možno nafučala až počas horenia.

Vodotesnosť v tomto prípade veľmi nepomohla. Kým hral, tak hral celkom slušne. Plošný spoj obsahuje jeden hlavný čip, ktorý obsluhuje všetko od bluetooth, rádia až po displej a tlačidlá. Jeden 8pin obvod (bohužiaľ opálený) sa stará o nabíjanie LiPol batérie z USB a ďalší 8pin obvod o zosilnenie zvuku na reproduktor. Zosilňovač je obvod LTK5128 a okrem nízkej ceny je zaujímavý prepínateľným režimom AB/D podľa logickej úrovne na jednom vstupe. Na 4 ohmy dodá 3W, a 2 ohmy až 5W pri typickom napájaní 5V.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára