23. 7. 2015

Off topic - bezdotyková autoumyváreň Yamaha

V Bratislave časti Rača otvorili druhú bezdotykovú autoumyváreň, kúsok ďalej po račianskej ulici tesne za križovatkou s peknou cestou po pravej strane (Račianska 182).
Už dlhšie tu stojí budova Yamahy, neskôr pribudla na pozemku vľavo aj umyváreň. Obsahuje 3 boxy, meničku a vysávač. Výhodou je tiež veľké nádvorie kde sa dá ľahko manévrovať autom aj pri obsadených boxoch.



Umyváreň vyrobila firma EHRLE a pýši sa nápismi "MADE IN GERMANY".
Menička peňazí berie ako drobné, tak aj 5,10,20(,50?) eur bankovky. Skúšal som vhodiť 2 eurá a vydalo mi ich automaticky v 50c minciach, žiadne voľby na počet a typ mincí.

Umyváreň ponúka 4 programy:
  1. UMÝVANIE s mikropráškom ActivePower Pearl MicroPowder
  2. OPLACH s čistou vodou
  3. OCHRANA LAKU s horúcim voskom UltraProtection (naniesť 2x)
  4. LEŠTIACI VOSK s demineralizovanou osmotickou vodou a leštidlom SuperFinish


Pomer čas/suma je rovnaký ako u konkurencie, za 50 centov je k dispozícií minútový program. Začína sa odpočítavať po prvom zvolení programu nezávisle od zapínania prúdu vody pištolou.



Výhoda je, že stojan ukazuje minúty a sekundy (MM.SS) rovnako ako v Pezinku, čiže vidieť koľko sekúnd zostáva. Stojan berie 50c, 1e, 2e mince.

Tieto umyvárne majú menej programov (4 vs 5), čiže budú finančne úspornejšie (ak chceme prejsť všetky v poradí, chýba tu nultý program mušky a hmyz).
Vosk je v kvapalnom stave priehľadnejší ako u mobydick umyvárni, kde je mliečno biely. Otázka akej kvality sú oba vosky a v akom pomere sú riedené.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára